Vad är Office 365?

Office 365 är den perfekta arbetsplatsen.

Vad är Office 365?

Office 365 är samma Office-upplevelse som vanligt, plus verktyg som hjälper dig att samarbeta på ett bättre sätt så att du får mer gjort – när du vill, var du vill. Oavsett om du arbetar online eller offline, från datorn, surfplattan eller telefonen, har du allt du behöver i Office 365. I Office 365 hittar du flexibla och välbekanta verktyg för samarbete mellan team, enheter och plattformar. Du har dessutom kontroll över datasäkerhet och efterlevnad tack vare inbyggd sekretess, transparens och förfinade användarkontroller.

 

Vill hjälper er komma igång!

Kontakta:
Tommy Rihu
tommy@uanet.se
0708-284400

Låt oss berätta mer!

 

Office 365

Microsofts molnbaserade Office-paket

Office 365 omfattar ett antal molntjänster som kopplar ihop Office 2019 med webbplatser för dokumentdelning, snabbmeddelanden, webbkonferenser och Exchange Online, den ledande e-postlösningen för företag med inbyggt antivirus- och skräppostskydd.

 

microsoft-office-365

Vad ingår i Office 365?

 

Office Professional Plus, världsledande produktivitetsprogram som ger åtkomst till dina data från alla typer av enheter, var du än är.

 • Överlägsen produktivitet och ett välbekant gränssnitt
 • Konsekvent formatering oavsett om du jobbar via datorn, telefonen eller webbläsaren
 • Redigera dokument tillsammans med hjälp av snabbmeddelanden och närvarostatus

Exchange Online, förstklassig lösning för e-post, kalender och kontakter.

 • Postlåda med röstmeddelanden och Unified Messaging
 • Delade kalendrar, kontakter och uppgifter
 • Mobil e-post för de vanligaste mobila enheterna, till exempel Windows Phone, BlackBerry, iPhone och Nokia

Teams, nya sätt att hålla kontakten – när och var som helst.

 • Telefon- och videokonferenser mellan datorer
 • Klicka för att kommunicera från Outlook®, gruppspecifika webbplatser och andra Office-program
 • Starta onlinemöten med skrivbordsdelning med bara ett klick

SharePoint Online, skapa webbplatser för att dela dokument och information med kolleger och kunder.

 • Gruppwebbplatser för att samla dokument och tidsplaner
 • Extranet för att dela stora filer med kunder
 • Offline-åtkomst till dokument med SharePoint® Workspace

 

Kontakta mig
Tommy Rihu

0522-980-27 eller på mail tommy@uanet.se

Effektivisera ert arbetssätt med Sharepoint Online

 

Sharepoint

SharePoint har varit med oss länge och med den senaste versionen, SharePoint 2016 och SharePoint Online, öppnas nya möjligheter. Vi går ifrån det som idag kallas för Legacy SharePoint och går istället mot Modern SharePoint. Detta innebär att vi får helt nya gränssnitt, helt nytt arbetstänk och helt ny struktur.

SharePoint Online

SharePoint är en av grundstommarna i Office 365, vare sig om du skapar ett team i nya Microsoft Teams eller använder dig utav OneDrive for Business, så skapas och sparas allt i SharePoint Online.

Vi har två olika licensmodeller för SharePoint Online, Plan 1 och Plan 2. Har ni som företag Office 365 Enterprise E3 avtal så ingår SharePoint Online Plan 2 vilket innebär att vi kan använda oss av avancerad DLP (Data Loss Prevention) för att skydda vår information och dokument samt In-Place Hold för att bevara information, exempelvis om ett dokument når en viss ålder kan vi arkivera detta dokument automatiskt.

 

 

Dokumenthantering

En användbar funktion är att använda sig av dokumentmallar i vårt dokumentbibliotek. Då kan vi styra att alla nya dokument som skapas ska innehålla företagets logotyp samt information så vi håller en standard för hela företagets dokument.

Taxonomi (eller också indelning, ordning eller klassificering) i SharePoint hjälper oss med att gruppera etiketter och termer för våra dokument så vi kan enkelt hitta de dokument vi vill använda oss utav. Nya SharePoint Online visar taxonomin på ett otroligt sätt i vårt dokumentbibliotek. Vi kan börja filtrera på dokument med hjälp av olika egenskaper. Dessa egenskaper sätter vi när vi skapar våra dokument.

 

Samarbeta

För varje projekt ni skapar eller helt enkelt per avdelning eller division kan man enkelt få fram ett enkelt samarbetsflöde med SharePoint Online. Dela nyheter i er Team Site, ladda upp de senaste dokumenten i ert egna dokumentbibliotek, dela filerna med externa partners, bjud enkelt in fler medlemmar i teamet – allt från vilken enhet du föredrar!

Vill ditt team få notifieringar när något händer eller en speciell Workflow? Bygg enkelt upp ditt flöde med Microsoft Flow, direkt från din Team Site.

 

 

Microsoft Teams

Tycker ni att SharePoint ser för svårt ut att använda, då rekommenderar vi nya Microsoft Teams som är en front framför SharePoint Online där man enkelt skapar sitt team, skapar olika kanaler (ämnen, skapa upp till 100 kanaler per team), börja chatta med teamet och behåll denna historik till de som ansluter till teamet senare, dela en OneNote-anteckningsbok med teamet där alla kan skriva ner sina tankar och idéer med mera. Lägg till er favoritapp som en tabb i ert team, ni kanske vill lägga till Planner för att ha kontroll på vem som ska göra vad i projektet.

 

Microsoft Teams är en samarbetsapp som hjälper ditt team att organisera sig och samtala – allt på samma ställe. Här är en snabbtitt på Teams vänstra sida.

 • Teams – hitta kanaler att gå med i eller skapa dina egna. I kanalerna kan du hålla snabbmöten, samtala och dela filer.
 • Möten – Se dagens eller veckans alla aktiviteter. Eller schemalägg ett möte. Denna kalender är synkroniserad med din Outlook-kalender.

 • Ring upp – Om din organisation har installerat den kan du i vissa fall ringa vem som helst från Teams, även om personen inte använder Teams.
 • Aktivitet – Kom ifatt alla dina olästa meddelanden, @nämnanden, svar med mera.

Använd kommandofältet högst upp för att leta efter specifika saker eller personer, vidta snabba åtgärder eller starta appar.

 

 

Kontakta oss så hjälper vi er igång!

Kontakta:
Tommy Rihu
tommy@uanet.se
0708-284400

Kontakta oss!

 

 

 

Uanet AB © Copyright 2022